A galériáról

A K. Petrys 1999-ben alakult a józsefvárosi palotanegyed egyik legszebb és legrégebbi Horánszky utcai épületében. Az évek során keresett kiállítóhely lett, és különböző művészeti ágak találkozási pontjává vált. Havonta rendez új kiállítást kortárs képzőművészek műveiből, és minden megnyitójához kortárs zenei bemutató – olykor ősbemutató, filmvetítés – társul.

Az egyéni kiállítások mellett több nagy csoportos művészeti projekt is kapcsolható a K. Petrys névhez. A JövőKép (2002) és a TérErő (2008) című nagyszabású kortárs művészeti projekteken túl számos egyéb művészeti akció szervezésében vett részt, sok kiadvány, film jelent meg gondozásában.

A K. Petrys az egyik alapítója és társtulajdonosa az A38 hajónak.

Kereskedelmi tevékenységet nem folytat, kizárólag kiállító-, befogadó- és találkozóhelyként, művészeti kiadóként működik.

A K. Petrysnek 2010. nyaráig otthont adó Horánszky utcai épület a Budapest Európa Belvárosa program keretében 2010-től felújításra került, ezért a K. Petrys 2010 őszétől az A38 második ütemeként megépült multifunkcionális kiállítóterében folytatja tevékenységét.