A szentpétervári Malacorr Galéria művészei – Művész csoport

Nyikoláj Kopejkin, Nyikoláj Vaszilyev, Andrej Kagagyejev, Mihail Gavricskov, Kiril Miller, Vaszilij Golubjev, Pavel Lemtibozs és Vaszilij Lozskin

Az orosz kortárs képzőművészet egyik legizgalmasabb jelensége az utóbbi években egy szentpétervári alkotócsoport tevékenysége, valamint az általuk alapított galériában és művészeti térben zajló művészeti események. 

A Галерея Свиное рыло, angolul  Pig Snout art gallery, magyarul Malacorr galéria egy olyan független művészeti központ Szentpéterváron, amelyet a magukat Varázslatos művészeknek nevező csoport alapított és működtet. A csoport tizenöt éve létezik, tagságát mintegy tíz különböző korú és technikában alkotó művész alkotja. Legfőbb eszméjük, hogy a művészet valóságos, és hogy a kreatív impulzus az alkotómunkában a legfontosabb az úgynevezett „professzionalizmus” helyett.

A varázslóművészek stílusukat és munkamódszerüket Toon-realizmusnak, a pop art olyan ágának tekintik, amelyben az animált filmek gyermeki világa valósághűvé és meggyőzővé válik. Teszik mindezt nulla komolysággal, ironikusan, néha fekete-humorral vegyítve és minden politikai korrektség nélkül.

A Varázslatos művészek alkotásait számos rangos helyen bemutatták, többek között az Állami Orosz Múzeumban, a Manege-ben, az Erarta Kortárs Művészeti Múzeumban, valamint olyan európai galériákban, mint az Artveras és a Le Ruine Svájcban.

Három éve nyílt galériájuk, a Pigsnout mára a boszorkányművészek székhelyévé vált, ahol a legviccesebb és legcsodálatosabb kiállítások kerülnek megrendezésre, amely azóta Szentpétervár egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb kulturális helyszínévé és kiállítóhelyévé nőtte ki magát.

 

A galéria Facebook oldala:

https://www.facebook.com/PIG.SNOUT.art.gallery.Saint.Petersburg/