drMáriás

Virágozzék minden virág!

2016.11.01. - 2016.11.13.

drMáriás, Virágozzék  minden virág!

A38 Kiállítóhely, 2016. november 1-13.

 

 

Mi történik velünk? Hová jutottunk a szocializmus összeomlása óta? Aligha akad ma bárki, aki több empátiával, humorral, könnyedséggel és szuggesztív művészi hitelességgel tudná ezeket a kérdéseket a nagyközönség számára megjeleníteni, mint drMáriás, a kelet-közép-európai abszurd egyre népszerűbb mestere. A budapesti A38 Hajó Kiállítóterében november elsejétől izgalmas kiállításon szembesülhetünk azzal, amit a vajdasági, majd magyarországi underground kultúra felől érkező ikonikus művész az utóbbi időben a műtermében alkotott.

 

drMáriás 50. születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból az alkotó izgalmas válogatást mutat be immár itthon és külföldön is nagy népszerűségre szert tett politikus- és celeb-festményeiből. Erre az alkalomra jelenik meg az újvidéki Forum kiadó gondozásában a drMáriás rendelője című album is, amely a megnyitón kerül bemutatásra és a helyszínen lesz kapható.

 

A művész immár majd egy évtizedes tevékenysége során a védjegyévé vált stílusban alkotott régebbi festményei ezzel párhuzamosan Pécsett a Zsolnay Negyed M21 galériájában láthatók, valamint az A38 Hajón rendezett bemutatás után Peking, Prága és Szabadka rangos galériáiban.

 

A kiállításhoz kapcsolódóan november 5-én a hajó nagytermében nagyszabású lemezbemutató koncertet ad a művész vezette Tudósok együttes számos vendéggel, akik a zenekar barátai, régebbi tagjai és szimpatizánsai.

 

drMáriás kiállítását Pataki Ági Balázs Béla-díjas filmproducer, az első magyar szupermodell nyitja meg. Itt kerül bemutatásra az újvidéki Forum kiadó gondozásában megjelent drMáriás rendelője című album, amely Szombathy Bálint és Gulyás Gábor szövegeit, valamint drMáriás legfontosabb festményeit tartalmazza. A kiadványt Virág Gábor író, a Forum kiadó igazgatója mutatja be, amely a helyszínen lesz kapható, majd Endrei Dávid (Tudósok, Brains) és drMáriás adnak alkalmi koncertet.