Czabán György

Mit tud ez a gépcsoda?

2014.04.15. - 2014.05.04.

Több mint tíz éve, mikor az ukrán kőszállító uszály a komárnói hajógyárában bontásra, majd újjáépítésre került, Czabán György, fotós egy gyermek kíváncsiságával és egy őstehetség könnyű kezével kattogtatta a gépét, s ment egye közelebb a munkásokhoz, huzalokhoz, vasalatokhoz, romokhoz, s bogozta ki a bálnaszerű testből annak titkait, múltját, és jelenét, majd örökítette meg az új elemek beépülését, miközben érzékenyen játszott a teret behálózó elemek ritmusával, tömegével,súlyarányaival.

 

Kevés fotósról, csak tényleg a legjobbakról mondható el, hogy nemcsak sajátos világot, látást képviselnek képeik, hanem egy különös, megfoghatatlan életérzést is sugallnak. Nos, Czabán György egészen biztosan ezek közé tartozik, mert képei nemcsak hogy izgalmasak, hanem egy teljesen új érzelmi ablakot nyitnak a világra.

 

Most, hogy az A38 már másodszor is kikötött a budai rakpartnál, és újabb dekádba kezdett, mivel tudnánk méltóbban feleveníteni az elmúlt 10 évet, mint Czabán A38 ihlette fotóival.

Ha azt hiszi, hogy minden szögből ismeri a hajót, érdemes megnézni Czabán kiállítását, hogy új perspektívák nyílhassanak, mert mi a jövőnek dolgozunk!