Bernát András

Kristály-architektúrák

2012.10.02. - 2012.10.18.

Bernát András mostani kiállításán a 2010-ben elkezdett tértanulmányaiból mutat be festményeket. A leginkább a kristályok szerkezetére emlékeztető képi struktúrák a ’80-as évek második felében festett térábrázolások és az Objektum-sorozat esszenciáinak is tekinthetők.

Az ezüstpor hatására Bernát képein a fény-árnyék hatás meghatározó jelentőségű. A beeső fény szögétől függően, egész kicsi nézőpontváltásokkal is más-más képet látunk, noha ugyanazt az objektumot nézzük.

Bernát képei folyamatos mozgásban vannak, és semmi nem megfogható rajtuk.

Fénypászmákhoz vagy kifeszített fonalakhoz hasonló az a képiség, amit Bernát legfrissebb képein látunk, de amíg az Objektumokban megjelenő világra a végtelenség, az örök visszatérés volt jellemző, addig a Kristály-architektúrák esetében a kezdőpontok és a belőlük kiinduló vonalak találkozásakor a végpontok is nagyon hangsúlyosan jelen vannak.

Bernát színhasználatát a finom átmenetek jellemzik, a képek színvilága néhol Egry József műveinek érzékeny hangulatiságát idézi.

Szeretettel meghívjuk 2012. október 2-án este 8 órára Bernát András Kristály-architektúrák című kiállításának megnyitójára az A38 kiállítótermébe.

A kiállítást Hajdu István nyitja meg.

A megnyitón Sáry László és Sáry Bánk zenélnek.

A kiállítás megtekinthető 2012. október 3-tól 18-ig.

Kérjük, látogatás előtt egyeztessen a következő telefonszámon:+36 1 464 39 40!

Cím: A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő

www.a38.hu

www.petrys.hu

További információ: Horváth Judit, művészeti vezető (hjudit@a38.hu)